Share

Poplar Springs Residence

Poplar Springs Residence

Project details

Poplar Springs

Custom Residence

Positioned on one of the highest plateaus of a 26-acre site in southwest Virginia, the house appears as a series of simple gable forms organized around a manicured courtyard. The clients desired a modest home that would enable them to experience both the immediate surrounding forest and the expansive views of the mountains.

Using simple, natural materials such as cedar and locally sourced stone coupled with expansive glass walls, the house is organized into a primary North-South public form and a secondary East-West private wing. The kitchen is placed at the intersection of these axes, creating a modern heart for the home as a hub of socializing and entertaining. A cantilevered living area provides a quiet overlook from which to enjoy the view.